okrujko píše:pocitil by som rozdiel rychlosti alebo je to cca jedno?

Lebo ako sledujem nevie kazdy ako SSD funguje a ze ked si niekto naplni ako sme zvykli plnit HDD a necha par % volneho miesta, tak za par mesiacov ma ponom.
Aj ked ak technika pokroci urcite ho nebudem drzat 10rokov v pC...
Ziadne nacitavanie z disku, pocuvanie ako hlavicka disku pri boote nacitava. Proste, klasicky disk ma strop citania 130MB/s, a vyssiu pristupovu dobu - dajme tomu 9ms pokym sa dostane k tomu co chce nacitat. Toto SSD cita 300MB/s - ked sa bavime o Kingstone, moj Samsung cita dokonca 500MB/s. Jasne, len velke subory, pristupoa doba je takmer okamzita. Z toho vyplyva ze PC ti nabehne 2-3x rychlejsie ako z klasickeho disku, takisto programy aplikacie. Ale moj nazor je ten - ze na SSD patri len OS, Programy a par hier. Dokumenty, fotky, filmy nema zmysel ukladat na SSD, kedze PC ich nepotrebuje citat rychlostou 300MB/s.

kolko tyzdnov mu vydrzi tych zvysnych 10% pamatovych buniek
ak necha windows nastaveny tak ako ma pri klasickom disku, kedze vieme ze Windows aj ked nemusi vzdy nieco uklada. Nemam problem s tym aby som pouzil polku SSDcka, ved cim viac udajov tym mensia rychlost, tak potom SSD uz nema az taky naskok voci klasickemu HDD ked ho napcham datami.
Keby som mal Intel 530 tak neriesim, budem ho maximalne vyuzivat a do 5rokov pravdepodobne odide. Ak mam ale 3roky zaruku tak to je tak na hrane. Aj keby bol naplneny na 90% predpokladam ze odide tak v horizonte 3-5rokov. Neviem ci to bolo v tom clanku ktory som linkoval hore alebo v druhom, kde bolo presne popisane kolko zapisov na disk urobi Windows-MS Word pri klasickom pisani vo Worde. Pri SSDcku tak skratili vyrobcom udanu zivotnost 15rokov na 3roky - ak si clovek neoptimalizuje OS. A teraz si predstav ze surfujes, stahujes (a nedajboze IE uklada vsetko stahovane na SSD najprv do Tempu a az tak kopiruje na cielove miesto - to sice myslim IE9 uz nerobi, ale vie to kazdy?)

Užívatelia prezerajúci fórum: Google [Bot], mino_85, xsi69, zodiaq a 5 hostia