Dosah routera D-Link DSL-2641R

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...

Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod imbooo v Ned 30. Nov, 2008, 00:12

Zdravim, chcem sa spytat, ci by tento router D-Link DSL-2641R vystacil s dosahom na takych 20-25 m vzdusnou ciarou cez 3 - 4 steny. Chcem to od t-com v akcii. Pripadne aky iny by sa hodil na taku vzdialennost v dome. Vdaka
imbooo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Str 09. Júl, 2008, 21:55
Bydlisko: Rožňava


Reklama

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod popo v Ned 30. Nov, 2008, 11:35

tazko povedat ale signal uz bude dost slaby ak bude vobec daky - zalezi aj od okien a inych veci (kovu) v miestnosti
PC1: CPU: Intel Q6600 + Noctua NH-U12P VGA: BFG GF 8800GTS 640MB OC [G80] + Thermalright HR-03 Plus + Noctua NF-P12 MB: Asus P5K Premium WiFi RAM: Apacer 4x1GB 800MHz CL5 + ARCTIC RC-RAM Cooling HDD: Seagate 400GB + SilentmaxX HD-silencer Case: Thermaltake Soprano DX + 2xNoctua NF-P12 PSU: FSP Epsilon 700W + Noctua NF-P12 Sound: Creative Sound Blaster Audigy SE + Zalman ZM-RS6F 5.1 + Genius HT 5.1 Peripherals: Razer Copperhead + Razer ExactMat + Razer Lycosa + LG W2242T + Asus WL-500GP
NTB: Toshiba Satellite U400 10L + Logitech VX Nano
Obrázok užívateľa
popo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 852
Registrovaný: Pon 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod 4D4M v Ned 30. Nov, 2008, 12:15

Tak pisu nan dosah 300 m ak to je pravda tak ti to prejde cez tie 4 steny... :)
Asus M51VA - Intel P45 ICH9 | Intel Centrino 2 Duo P8600 2.4 Ghz 3 Mb 1066 Mhz | 2x2 GB 800 Mhz DDR2 DualChannel (do 8 GB) | ATi Radeon HD3650 512 Mb | 320 GB 5400 ot. | DVD RW Multi LS DL | WXGA 15,4" | Vista Home Premium 32-bit SP1 |
Obrázok užívateľa
4D4M
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 967
Registrovaný: Sob 21. Jún, 2008, 15:50
Bydlisko: Levice

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod KarolR v Ned 30. Nov, 2008, 13:10

Maximalny dosah je vzdy udavany pre volne priestranstvo. A nie vzdy v reale plati co uvedie vyrobca. Najlepsie pre teba by bolo nejake info od cloveka co tento router ma.
Obrázok užívateľa
KarolR
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 154
Registrovaný: Sob 02. Aug, 2008, 12:13
Bydlisko: Žilina

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod imbooo v Ned 30. Nov, 2008, 13:14

Tak priblizim, kamoska suseda si chce mat internet, ale vraj v nasej obci je uz plna dsl linka alebo co, tak uz to nie je mozne, a kedze mne prave konci viazanost, tak zmluvu predlzujem a kupim aj wifi router a chceli by sme internet zdielat dvaja.
Myslel som, ze router by mohol byt pri okne v mojom dome, potom by bol priestor asi 4-5 m(vzduch), potom tak dve steny...
Este som uvazoval, ze ja by som si natiahol kabel k mojmu kompu a kamoska by isla cez wifi... fungovalo by to?

Nieco som nakreslil :D : http://upnito.sk/imgresize.php?id=516c7 ... 6a27&ms=-1

Povodne som chcel router mat na mieste siveho bodu, tak by to boli tie 4 steny...
imbooo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Str 09. Júl, 2008, 21:55
Bydlisko: Rožňava

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod KarolR v Ned 30. Nov, 2008, 13:37

Pripojenie kabel + wi-fi bude fungovat v pohode. Ja to mam tak tiez. Moj pocitac mam napojeny na router klasicky kablom a manzelkin nb + moj mobil + ipod ide cez wi-fi. Navyse ak chces nakonfigurovat router musis byt nan pripojeny priamo kablom. Pozrel som si tu tvoju mapku...ak by bol slaby signal mohol by si do routra dokupit lepsiu antenu. Teoreticky by to malo ist...treba skusit. Myslim ze dost signalu pohltia okna.
Obrázok užívateľa
KarolR
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 154
Registrovaný: Sob 02. Aug, 2008, 12:13
Bydlisko: Žilina

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod MaxMan v Ned 30. Nov, 2008, 14:04

KarolR píše:ak by bol slaby signal mohol by si do routra dokupit lepsiu antenu. Teoreticky by to malo ist...

Teoreticky ano, prakticky nie...

Ja mam tento modem doma a antena je tam uchytena napevno. Cize vymenit sa neda :( Jedine ze by si chcel stratit zaruku...
Inak vsetko zalezi od typu stien. Ake su hrube a z coho su. Ak su zo zelezobetonu (bytovka), tak uz cez jednu stenu je problem. Ak je to tehla, uz sa to da, ale signal ti nik nezaruci... Ja som behal cez 2 steny (ale su to priecky 10cm - YPOR) na AirLive wifi s najnizsim vykonom (tusim 6bB) a na vzdialenost cca 10m.
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1366
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod KarolR v Ned 30. Nov, 2008, 14:15

Antenu ma na pevno? No vidis, o moznost menej :(
Obrázok užívateľa
KarolR
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 154
Registrovaný: Sob 02. Aug, 2008, 12:13
Bydlisko: Žilina

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod zachary v Ned 30. Nov, 2008, 14:25

:?

Typ antény:
Odnímateľná anténa pre výberový príjem


zdroj: http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=817
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: C2D E8400 @ 3,0 GHz + Noctua NH-U12F | MB: Asus P5Q Deluxe | RAM: 4x2GB DDR2 A-Data | GK: Gigabyte HD7850 OC 2GB DDR5 @ Noctua NF-P12 | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: Sound Blaster Audigy 4 Pro + Sennheiser HD202 + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair HX520 | fans: 3x Noctua + Scythe Kaze Master | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell U2412M | Logitech UltraX + G500

LIVESTRONG
Obrázok užívateľa
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 4228
Registrovaný: Pia 23. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Martin (29)

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod popo v Ned 30. Nov, 2008, 17:22

tam by som to riesil bud technologiou MIMO alebo N-kovou wifi - ktore maju lepsie pokrytie a tad na APcko ziskovejsie anteny - len aj ta druha strana bude musiet mat nieco lepsie - najlepsie smerovu antenu s vysokym ziskom
PC1: CPU: Intel Q6600 + Noctua NH-U12P VGA: BFG GF 8800GTS 640MB OC [G80] + Thermalright HR-03 Plus + Noctua NF-P12 MB: Asus P5K Premium WiFi RAM: Apacer 4x1GB 800MHz CL5 + ARCTIC RC-RAM Cooling HDD: Seagate 400GB + SilentmaxX HD-silencer Case: Thermaltake Soprano DX + 2xNoctua NF-P12 PSU: FSP Epsilon 700W + Noctua NF-P12 Sound: Creative Sound Blaster Audigy SE + Zalman ZM-RS6F 5.1 + Genius HT 5.1 Peripherals: Razer Copperhead + Razer ExactMat + Razer Lycosa + LG W2242T + Asus WL-500GP
NTB: Toshiba Satellite U400 10L + Logitech VX Nano
Obrázok užívateľa
popo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 852
Registrovaný: Pon 21. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod MaxMan v Ned 30. Nov, 2008, 20:38

zachary: Ano, ma byt odnimatelna, ale v T-come to asi nevedia. Ja ju mam napevno :( Proste ju neodoberem. Je zaliata ku konektoru. Telekomanci su spinavci v tomto. Esteze mne odnimatelnu netreba. Bezny byt/dom pokryjes aj s tou co je napevno...
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1366
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod imbooo v Ned 30. Nov, 2008, 21:50

Dik, pozeral som router N Belkin .... na ten standard n, podla mna zaujimava cena aj s wifi usb adapterom - 2300sk, ale pre nas je dolezita co najnizsia cena...
Ale kamoska sa asi teraz kupi novy komp, takze to bude mat pravdepodobne napevno kablom. (cca 1500sk max za vsetko)
Ale mozno skusime aj ten dosah wifi, uvidime.... no s kablom by to malo byt 100% stabilne, nemal by byt problem natiahnut nejakych 30m, uvidime.....
Inak keby to bolo len na mne, tak ten belkin okamzite berem!!!! :good:

Cize berem ten d-link a uvidime...
imbooo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Str 09. Júl, 2008, 21:55
Bydlisko: Rožňava

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod iaieiuuo v Pon 08. Dec, 2008, 19:10

Zdravim,
chystam sa aj ja predlzit zmluvu, a predajca nam odporuca DrayTek Vigor 2700 VGST (jednopodlazny dom v tvare pismena L, router s PC na jednom konci, notebook na druhom konci, steny z kvadrov), ale cenovy rozdiel 3000Sk sa mi zda privela, ak by to zvladol pokryt aj D-Link.

Mate niekto nove skusenosti s kvalitou/dosahom signalu, pripadne aj so spolahlivostou?
(mam na private Belkin http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=141064, a to je teda bieda, prilis casto ho treba pada, pripadne ho treba restartovat, aby pridelil IP)

imbooo: ako to dopadlo, vzal si ho? Ako to vyzera s dosahou ci kvalitou signalu v tvojom pripade?

Dik za kazdy nazor.
iaieiuuo
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Pon 08. Dec, 2008, 18:49

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod imbooo v Pon 08. Dec, 2008, 21:30

Este mi nedosiel, tak este neviem ;)
imbooo
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Str 09. Júl, 2008, 21:55
Bydlisko: Rožňava

Re: Dosah routera D-Link DSL-2641R

Poslaťod papar v Uto 09. Dec, 2008, 18:37

Ja mám tento router asi týždeň, a vysielam signál aj susedovi ktorý býva o dve poschodia vyššie v paneláku a signál chytá
Obrázok užívateľa
papar
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 2
Registrovaný: Uto 26. Sep, 2006, 02:00

Ďalší

Späť na Nákupná poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: warrior606 a 1 hosť