zdielanie Internet WIFI

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...

zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Pon 17. Nov, 2008, 09:04

Potrebujem poradit, v robote mam 2 notenbooky, na jednom mam mobil internet USB modem, da sa nejako cez WIFI pripojit aj ten druhy, tak aby isiel internet sucastne na oboch.Je to mozne a ako? Dik
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00


Reklama

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Pon 17. Nov, 2008, 09:55

nemam overene ale si myslim ze by to malo ist

notebooky prepojis cez wifi a vo vlastnostiach netu ho nastavis zdielat
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Pon 17. Nov, 2008, 14:38

A netreba nadstavovat IP Adresy?
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Pon 17. Nov, 2008, 15:29

no samozrejme ze treba

to som mal zahrnute v kroku "notebooky prepojis cez wifi "

ak mas nejaky obsluszny software (napr ja mam intel wireless ... na abgn4965 a musim povedat ze to je dokonala vecicka)

ak ides normalne cez windows tak vytvoris normalne siet

192.168.1.1 255.255.255.0
192.168.1.2 255.255.255.0

mal by si to povolit vo FW a mozno aj povolit zdielanie (nesom si isty)

ak sa pingnes mozes pokracovat

tentokrat mozno bude treba nastavit aj gateway (ip adresa kompu kde mas pripojeny net priamo)


daj vediet ako si dopadol, nieco podobne sa chystam testovat dalsi vikend
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Pon 17. Nov, 2008, 16:03

Pred par hod sa mi to podarilo rozbehat ale ani neviem ako. Potom som este nieco skusal a uz mi to zas nejde. a teraz nie a nie sa pripojit. To WIFI mi ide aj zdielanie ale internet na druhom pc vobec uz fakt neviem co mam nadstavit. keby som vedel co som pred tym urobil ze to islo. Neviem co dalej.
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Pon 17. Nov, 2008, 16:16

takze mas nastavene spravne IP adresy?
dokazes sa pingnut z oboch strojov?
mas nastavenu gateway?
mas dobre nastaveny FW?

skus rozmyslat co si menil ked ti to uz raz islo

a velmi dolezita veta

Don´t fix what isn´t broken :bye:
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Pon 17. Nov, 2008, 17:17

Mala otazka co je to ten Gateway,FW? Ani za toho slaka neviem co som spravil, ze to v tedy islo.
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Pon 17. Nov, 2008, 17:28

gateway http://en.wikipedia.org/wiki/Default_gateway
tu si nesom isty, ci to treba nastavit, ale si myslim ze hej

FW je firewall, doporucujem ho docasne vypnut na testovanie, potom samozrejme okamzite zapnut
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Uto 18. Nov, 2008, 23:03

ja som to rozbehal po LANe

zajtra ti hodim presny postup
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Str 19. Nov, 2008, 10:37

Uz mi to konecne cez to Wifi ide. Som na to dosiel.Konecne !
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Str 19. Nov, 2008, 12:13

Stacilo na oboch kompoch pustit sietovu identifikaciu a restart. Ale mam dalsi problem, ze ked vypnem iba jeden laptop a potom znovu pustim, tak to zas nejde a musim znovu pustit tu identifikaciu siete na oboch a nasledne restar, tak az potom to ide.teraz neviem ze ako to nastavit tak aby to hned zakazdym islo a nemusel som vzdy restartovat.
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Str 19. Nov, 2008, 18:02

tk si teda nieco nastavil zle

situacia u mna

PC1:
192.168.1.2
255.255.255.0

PC2:
192.168.1.3
255.255.255.0

rovnaky nazorv pracovnej skupiny
povolit filesharing vo FW

pc kde mam net je u mna PC1

na PC2 dokonfigurovat gateway na 192.168.1.2 a nastavit nejaky DNS server

na PC1 vybrat v sietovych pripojeniach oadapter, cez ktory mas net a povolit jeho zdielanie v sieti (u teba bezdratova siet)


malo by to fachcit aj bez nutnosti robit to co musis teraz
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod conroe v Štv 20. Nov, 2008, 08:30

Skusam ale stale nic. Ta Gateway to sa kde nastavuje? To je vlastne ta predvolena brana? Ked to spravim cez tu sietovu identifikaciu tak na druhom notbooku tam ked dam mys na sietove pripojenie tak v tom postrannom paneli mi ukaze IP Adresy a ze je to nokonfigurovane nejakym DHCP a v tedy to ide.
Mb: Gigabyte P35 DS3, CPU:Core 2 Duo 6400, RAM: A-Data 4x1Gb 800Mhz,VGA Geforce 8800GT, HDD 2x250Gb Samsung ,LCD 22" LG
Obrázok užívateľa
conroe
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 40
Registrovaný: Ned 07. Okt, 2007, 08:00

Re: zdielanie Internet WIFI

Poslaťod jcdenton12 v Štv 20. Nov, 2008, 09:31

aha, cez DHCP som este nikdy nic nekonfiguroval

kazdopadne ak pojdes normalne cez IP addresy ktore si sam nastavis, podla mna to bude istejsie
...
Obrázok užívateľa
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 2462
Registrovaný: Štv 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice


Späť na Siete

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť