TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Po 20. Mar, 2017, 19:54

Neviem, snažím sa Ti len poradiť aby si pochopil problematiku DSL ale ty si stále ideš svoje.

Nevidím do tvojich nastavení na Asuse. A Úplne jednoducho - x krát som Ti písal, že ti každý router bude ukazovať iné hodnoty v závislosti od nastavenia SNR marginu.

Príklad, TP-LInk ide na max rýchlosť to je fajn, ale čo z toho keď máš 6SNR? To ti bude dropovať linka každú chvíľu.
Prečo nemá ASUS 15Mbit? Pretože je nastavený tak, aby držal linku stabilne za cenu nižšej rýchlosti, všetko je v nastaveniach ako som ti písal. Aj ten ASUS si nastavíš na max rate 20k, ale k čomu keď budeš mať SNR 6dB?

Mne tiež jeden den ukazuje 9000kbps max rate a další 8000kbps a dalsi zase 7500kbps. Proste záleží kedy sa router zosynchronyzuje, v akú hodinu a podľa toho ukazuje max rate atď. (Další faktor, ako je zarušená linka, resp. prostredie atď...) Tiež x- krát sa opakujem, SNR je najsilnejšie od rána - do obeda, a ku večeru SNR klesá, to znamená že aj max rýchlosť. Pýtaś sa stále na to isté dookola a ja sa Ti to snažím vysvetliť, len mi to príde tak, že to nechceš chápať :). Nič v zlom samozrejme.

Ja som mal doma asi 10x routerov, bývam 5,5km od DSLAMU a ver mi, užil som si svoje, a nejaký teplý link je na h***... Ahoj... Môžeš byť ešte rád, že ten technik ta neposlal niekam, pretože ak to s tebou budú riešiť dlho, a stále bude problém, dá ti Tam 4Mbit, alebo ti zrušia linku. So mnou sa tak tiež bavili... a neurobíš nič
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Po 20. Mar, 2017, 20:53

Chlape ale veď ja ťa chápem úplne do bodky všetko čo mi píšeš akurát skôr mám pocit že ja nie som úplne chápaný. Možno sa zle vyjadrujem, neviem ale s určitosťou viem že niečo sa naozaj zhoršilo a stalo sa to 16. marca ako som aj písal v staršom príspevku kde som spomínal pád internetu ktorý som nerozchodil ani reštartom routru (toho ASUSu) ani nijak inak. Pritom technik cez telefón vravel že linka vyzerá stabilne a v poriadku ale môj modem sa jednoducho nehlási. A práve vtedy si myslím že sa niečo stalo tomu modemu. Máme v práci kolegu čo robil niekedy internety atď a vravel že kľudne sa môže stať že keď padne linka a znova ju nahadzujú tak sa v kábli môže naindukovať napätie a router môže dostať šupu po ktorej to neustojí a takto to dopadne. A na základe debaty s ním som tiež v nejakom staršom príspevku spomínal že v prípojke čo mám na dome by podľa toho kolegu mali byť aj nejaké odpory či čo na útlm toho naindukovaného napätia. Aspoň že oni v CZ to tak robili keď zapájali internety (on je čech). Ale toto neriešme to je len teória že sa mi mohlo niečo také stať. Fakt je že niečo sa posralo a to toho 16steho. Áno veľmi dobre chápem aj tomu SNRku že večer je menšie a ráno väčšie atď to som pochopil naozaj veľmi dobre a poviem ti že veľa dní som to často sledoval hoc tu som sa o tom možno toľko nezmieňoval. Nikdy sa mi nestalo žeby mi to SNR nejak veľmi skákalo. Sledoval som to fakt počas celého dňa, niekoľko dní a vždy to lietalo maximálne od 6,1 do 6,5dB. Ja už neviem ako to zjednodušene napísať ale skrátka linka vyzerá byť stále +/- rovnaká, rovnako stabilná od kedy tuto riešim problém s internetom avšak po výmene kábla a asi 1-2dňovom fungovaní sa potom toho 16steho niečo dobabralo a to poriadne. Jednoducho ja to proste nepochopím ako si môže zrazu modem za pomaly 200e povedať že jednoducho nebude už šlapať na tých 10Mbit aj keď je pri tom linka na 10Mbit stabilná! Opakujem, bolo to odskúšané a pár dní to fungovalo a potom zrazu konečná. Môj názor je že v telekome mi vtedy toho 16steho POOBEDE po asi 3 hodinách výpadku museli znížiť profil linky na tých 6900kb/s čo som do dnes mal aby mi to šľapalo lebo takto na ďiaľku asi nevedeli presne prečo mi to nejde na tom 10Mbit profile ktorý fungoval bez problémov. Po dohode s technikom som si nechal nastaviť 8Mbit profil a už na to kašlem, počkám do júna na VDSL čo vraj majú spustiť a uvidím ako to pôjde po tom. Ešte som zabudol dodať že do príchodu technika bol profil linky nastavený na 6900kb/s a MAX rate ukazovala 7300kb/s a dosť nízke SNR!!! Skrátka linka bola bez rezervy. A to už je sakra rozdiel čo poviete? Max. data rate 7300kb/s vs. pôvodných 14 500-15 000kb/s. A to bolo merané so zapojeným routrom. Ako náhle meral iba pripojenie bez zapojeného modemu, čiže po RJ11 kábel tak to ukazovalo samozrejme 15 000kb/s cca max rate linky a aj o dosť väčšie SNR. To je fakt sakra rozdiel dovolím si povedať, aby router skresal max rate linky o polovicu a niekoľko dB SNR, to je prinajmenšom naozaj divné. Po factory resete routra to stúplo na tých aktuálnych 12 400kb/s (max. rate čo je aj na screene). Záruka na router stále je takže uvidíme no... :facepalm:
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Richard_12
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 177
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Richard_12 » Ut 21. Mar, 2017, 01:15

Hardy napísal:počkám do júna na VDSL čo vraj majú spustiť a uvidím ako to pôjde po tom.

Ak si ďaleko od Dslamu o VDSL ani neuvažuj. Nemá to význam! Pomohlo by ti ak by pridali dslamy na úrovni ulíc ako už roky sľubujú. :laugh:

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Ut 21. Mar, 2017, 05:40

Veď práve že vraj urobili niekoľko nových staníc/vysielačov (zrejme tým technik myslel DSLAMy) no a počíta sa tam aj s našou lokalitou čo sa týka VDSL. Mala by byť tá 80tka a ak aj budeme ďaleko tak určite nebudeme mať pod 60Mbit. (sľúbili :red:)
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Ut 21. Mar, 2017, 07:55

Mno nikto nepovie čo sa mohlo stať, to vedia len z telekomu a oni zatĺkajú a nemajú Ti prečo hovoriť, čo spravili a aký postup aplikovali, u mňa to bolo tak isto. Problém v DSLAME a prišiel mi meniť zásuvku (akože, aby sa nepovedalo, že mal výjazd ku mňe bez zásahu). A zásuvka bola OK. A net padá do dnes, ja mám doma napr. 2 linky. Jedna mi ide na Broadcom karte v DSLAME a druhá Lantiq. Lantiq ma lepší max rate, všetko,(odozvu) ale stabilita na hovno - občas to padne a a problém je v DSLAME ten, že sa linka nezosynchronizuje naspäť a je treba volať / čakať na RR v DSLAME. Napr. keď reštartuješ 2-3x za sebou modem, tak ma proste odpojí z DSLAMU a už sa zase nezosynchronizujem. Neviem prečo ale u mňa je totakto.

Ja mám na svojej (druhej) Broadcom, max rate malinký, ale linka mi drží na 99% stabilne. A som rád, pretože druhá linka je susedova, a niekedy proste vidím na modeme, že je bez netu.

Mohlo sa stať to, že ti zmenil pár dvojlinky k tebe, ktorá má iné hodnoty, inak neviem čo by tam mohlo byť. Alebo menili profil a iné veci.

Neviem, ale nemyslím si že by bol modem zlý, to by nešiel podľa mňa vôbec. Inak o nejakých odporoch neviem, to by skôr vedeli povedať iný, ja má len dvojlinku natiahnutú od stĺpka ku mne do bytu, a v byte mám ukončenie zásuvkou, v nej samozrejme nejaká "elektronika" je, ale aká, neviem...

Povedz nám ako si daleko od DSLAMU, a akú hrúbku majú vodiče k tebe (to asi nebudeš vedieť údaj, ale neva)ň
Hoď screen z nastavenia -> Administration -> DSL SETTINGS
Teraz máš nastavený ten profil 8Mbit? Tj 9200+-kbps,ano?
A čo teraz vlastne riešime, padá Ti teraz linka, alebo nie? Vidím to tak, že si nechaj 8Mbit a nehľadaj problémy tam kde nie sú :)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Ut 21. Mar, 2017, 16:39

Momentálne to vyzerá že linka drží no riešim hlavne tú priepustnosť routru (max rate). Technik povedal že nevie ako rozbehnem VDSL keď router viac nepustí ako cca tých 12 000kb/s tak ja teraz neviem čo čakať. Môže byť že naozaj sa ASUS prispôsobuje kvalite linky a zámerne znížil priepustnosť? A až spustia VDSL tak aj parametre linky pôjdu hore a teda aj router upraví priepustnosť smerom hore tak aby to bolo stabilné alebo čo? Potom ale stále nechápem prečo na začiatku keď som router kúpil a zapojil tak ukazoval ten max. rate okolo 14 500-15 000kb/s a pritom linka čo ju sledujem vyzerá stále približne rovnako stabilná no teraz už ten max rate nedosahujem. Dnes som bol u suseda (dom má rovno oproti môjmu, pár metrov) tak pridám aj screen z jeho parametrov linky tiež od telekomu, on má ale origo telekomácky router ZTE. Max. rate mu ukazuje maximálku 15 000kb/s tak ako aj u mňa doma starý TP Link, alebo merák s ktorým to technik meral. Vzdialenosť od DSLAMu neviem presne ani tie vodiče ale prezistím.

Môj router a dsl nastavenie:
Obrázokclick image upload

Moje aktuálne parametre linky:
Obrázokfree uploader

Parametre susedovej linky (vyzerá to že máme rovnaký internet, 8Mbit, router ZTE):
Obrázokimage hosting 10mb limit
Naposledy upravil/-a Hardy v Ut 21. Mar, 2017, 17:34, upravené celkom 2 krát.
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Ut 21. Mar, 2017, 17:29

Tak som ešte zobral na skúšku môjho ASUSa k susedovi a zapojil som ho u neho doma a porovnal údaje. Prikladám screen. Ten ASUS proste nepustí viac jak tých 12 000kb/s +/- :facepalm:.

Susedov stav linky v zapojení s mojím ASUSom:
Obrázokhow do i print screen
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa matuskorv » Po 24. Apr, 2017, 09:16

čaute chlapci.. pridám vám aj ja skúsenosť s tou 8961.. Nezvláda mi to linku s podobnými parametrami ako mal Hardy... dal som už aj reklamovať zariadenie, orange sa mi vyjadril že problém je s mojim zariadením. Nepomohlo to.. Linka vo večerných hodinách začne mať vysokú chybovosť a spadne mi ip adresa a trvá mu pripojiť sa znovu aj 10 minút.. aký to router používate ten asus? Má to aj odnímateľné antény? Nakoľko na tom tp linku mám teraz 2x 9db antény.

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Št 27. Apr, 2017, 17:26

Čítal si vôbec tento topic? Pretože sa pýtaš znovu na to isté čo bolo vlastne zodpovedané.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa matuskorv » Pi 28. Apr, 2017, 10:01

áno čítal, spomínané routre nemajú odnímateľné anténny čo je mínus u mňa.. ale u mňa sa problém vyriešil výmenou kábla od stĺpu ku domu. Dali ma priamo na stĺp bez žiadnych prepojov. Linka je stabilnejšia aj pri 6 db aj sa mi zvýšil data rate o 1000. Takže problém som mal zrejme tam...

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Pi 28. Apr, 2017, 15:43

Data rate +- 1000 nic nehovorí a 6dB SNR je hranica funkcnosti. Viem o com hovorím.
Anteny ci su odnimatelne? Ty si fakt nevies pozriet v parametrou mnou 26x spominany asus dsl-n10 rev. C alebo c1 myslim
Moj ma odninatelnu antenu.

Priamy kabel urcite bude lepsi ako 10x zasuviek medzi linkou ale nespoliehal by som sa nato.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
bugsy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Št 20. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bardejov
Kontaktovať užívateľa:

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa bugsy » Pi 12. Máj, 2017, 16:06

Hardy napísal:Momentálne to vyzerá že linka drží no riešim hlavne tú priepustnosť routru (max rate). Technik povedal že nevie ako rozbehnem VDSL keď router viac nepustí ako cca tých 12 000kb/s tak ja teraz neviem čo čakať. Môže byť že naozaj sa ASUS prispôsobuje kvalite linky a zámerne znížil priepustnosť? A až spustia VDSL tak aj parametre linky pôjdu hore a teda aj router upraví priepustnosť smerom hore tak aby to bolo stabilné alebo čo? Potom ale stále nechápem prečo na začiatku keď som router kúpil a zapojil tak ukazoval ten max. rate okolo 14 500-15 000kb/s a pritom linka čo ju sledujem vyzerá stále približne rovnako stabilná no teraz už ten max rate nedosahujem. Dnes som bol u suseda (dom má rovno oproti môjmu, pár metrov) tak pridám aj screen z jeho parametrov linky tiež od telekomu, on má ale origo telekomácky router ZTE. Max. rate mu ukazuje maximálku 15 000kb/s tak ako aj u mňa doma starý TP Link, alebo merák s ktorým to technik meral. Vzdialenosť od DSLAMu neviem presne ani tie vodiče ale prezistím.

Môj router a dsl nastavenie:
Obrázokclick image upload

sa nediv :facepalm:, keď tam más nastavený Stability Adjustment na -5dB :D
niečo okolo toho u nastavení ASUS routerov sa popísalo tu viewtopic.php?f=12&t=113994
Riešenie:
Dynamic Line Adjustment:Disabled
Stability Adjustment: +2dB (kvalita tvojej linky by to mala dať)

pripadne hoď deafault:
Stability Adjustment: Disabled
Dynamic Line Adjustment: Enabled

prečítaj si to vlákno, snáď tomu trochu pochopíš prečo ti router robí :bye:

to Kaper: ty si si to mohol všimnúť :-)
Spoiler: ukázať
Water cooling: EK-Supreme HF, EK-VGA Supremacy, Laing DDC-1T, XSPC Laing DDC Expanzka + TOP, XSPC Triple RX360
MB: MSI Z77A-G43 CPU: Intel i5 3570K @4,6GHz 1,24V RAM: Mushkin 2x4GB 1600MHz 9-9-9-24 1T 1,35V VGA: AMD Radeon R9 290X @1150MHz +0,1V / 5400MHz HDD: Samsung 850 PRO 250 GB + OCZ Vertex 2 120GB + WD Green 20EZRX 2TB + Silentmaxx HDD silencer Power: Super Flower Golden King 550W Case: Fractal Design Define R3 Black Pearl Monitor: 34" LG 34UM88C @75Hz Keyboards: Microsoft SideWinder X4 Mouse: Logitech G403 Wireless + SteelSeries QcK Mini Gamepad: Microsoft XBOX 360 Wireless Wheel: Logitech G27 Headphones: NuForce uDAC + Sennheiser HD 555 @HD 595 mod + Microlab B77 OS: Windows 10 Home x64bit

Užívateľov profilový obrázok
Kaper
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 220
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Pi 12. Máj, 2017, 19:04

Ja som si to samozrejme všimol, ale nebaví ma opakovať sa 10x dookola, keď to tu bolo omielané stále... that´s the reason.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Pentium G4560 (2c/4t) @ 3,5GHz with Spartan 3 PRO
MB: MSI Tomahawk Z270
RAM: DDR4 2x8GB Corsair Vengeance RED LED @ 3066MHz
GPU: RX 480 MSI Gaming X 4G @ 1300MHz / 7000MHz
PSU: EVGA 430W
Case: Corsair 100R
Monitor: BENQ 23" GW2320 (1920x1080)
OS: Win 10 64-bit


Návrat na "Siete"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Kaper a 2 neregistrovaní