TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » St 08. Mar, 2017, 10:34

Tak a už som vážne nasratý. Dnes ráno vstanem a internet ZAS NEFUNGUJE. Pozriem na status modemu a opäť to čo stále s tým rozdielom že hodnoty SNR atď sú už dobré no zjavne to môj problém vôbec nevyriešilo. Idem opäť volať do Telekomu, ako to už býva v poslednej dobe zvykom.

Obrázokscreen shot on pc
Obrázokimages upload
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Kaper
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » St 08. Mar, 2017, 12:27

Tak to je nepríjemné, vidím to tak, že bude buď problém u nich, alebo v tom teplom-linku. Prečo si ešte neobjednal ten DSL-N10 c1 za pár €? Vrátiť do 14 dní môžeš kedykoľvek, možno by som riešil najskôr tak a potom až riešil že fakt je chyba u nich.
https://www.alza.sk/asus-dsl-n10-d2418250.htm?o=2

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Št 09. Mar, 2017, 21:09

Dobrý večer. Dnes som si zaobstaral nový dsl modem ASUS a urobil som nejaké merania pred a po výmene. Modem mám tento https://www.alza.sk/asus-dsl-ac68-d2170125.htm?kampan=adw3_a1---sietove-prvky_asus-dsl-ac68-%28151109%29-nm022p5&gclid=COOM18qOytICFUUq0wodMLgH7g

Teraz otázka, len sa mi to zdá alebo je SNRko na ASUSe cez 22dB oproti 15.6dB na TP-Linku? Poprosím skúsenejších o skonštatovanie. Ďakujem.

Screen 1 je z TP-Linku pred tým než som ho odpojil:
Obrázokpost image

Po zapojení ASUSU:
Obrázokpic hosting

EDIT: Tak našiel som inú záložku kde je podrobnejší náhľad. SNR je každopádne vyššie ako bolo na TPčku o skoro 3dB. Zaujímavé. (Čo mám ale rozumieť z tej tabuľky vyššie kde sú grafy?)
Obrázokupload
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Kaper
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Št 09. Mar, 2017, 21:24

Kazdy chipset / modem, bude ukazovat trochu ine cisla a nie je to 100% informácia. Chyba mi tu screen z DSL statusu z Asus routra. Tento router by mal pouzivat Mediatek chipset pre xDSL, tak neviem ako natom bude, snad ok.

Edit: hej, moze to spravit rozdiel aj 3dB. To je len dobre. Uz len zistit ci nepada linka.

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Št 09. Mar, 2017, 21:31

Super správa teda. Router v niečom pomohol, už len to sledovať ako sa to bude správať. V sobotu ešte opäť príde technik. Už ani neviem čo s ním prebrať, sám mi pripadal v telefóne nejaký bezradný :D. Pred znížením profilu linky si bol veľmi istý že to pomôže....

EDIT: Na Downstreame mám nejaké CRC chyby (2 zatiaľ) je nejaký program alebo niečo čo mi vie presne popísať tie CRC chyby? Viem že ide o zanedbateľné číslo ale aj tak. Ďakujem.

Ešte doplním ping info pre istotu:
--- www.google.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 64.141/64.480/65.368 ms
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » So 11. Mar, 2017, 11:07

Ahojte, dnes bol u mňa technik (konečne osobne) a konečne sme sa naozaj pohli. Hneď si všimol ešte starý, točený typ kábla čo máme natiahnutý vzduchom k domu. Povedal že to dá na výmenu za novší. No a potom meral linku a volal do ústredne a zmenili mi profil na 10Mbit. Takže po osobnej návšteve technika sa dá dať aj 10Mbit profil :D. Keď som im to vravel cez telefón nech mi dajú 10tku a nie hneď 8smičku tak že vraj to nejde. Takže tak, SNR po zvýšení na 10Mbit drží okolo 9-10dB čo sa už dá. Som zvedavý čo spraví nový kábel až ho vymenia. A vraj sa robí na ďalších vysielačoch/staniciach a malo by sa prejsť aj na VDSL tak som zvedavý čo z týchto sľubov sa aj naozaj splní.
Naposledy upravil/-a Hardy v St 15. Mar, 2017, 00:58, upravené celkom 1 krát.
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa matuskorv » Ut 14. Mar, 2017, 12:16

ahoj, daj prosím ťa vedieť či ti to pomôže potom...

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » St 15. Mar, 2017, 00:57

Ahoj, no dnes mi vymenili ten kábel ale som z toho trochu naštvaný. SNRko padlo o cca 0,5-1dB dole (lieta to). Ale tak nepozeral som to cez deň ale až teraz večer, možno to cez deň vyletí na tie predchádzajúce hodnoty uvidím. Čakal som skôr ale o nejaký ten dB zlepšenie a nie zhoršenie ale tak uvidíme ako sa to podpíše na stabilite. Snáď už nebude ten internet padať. Inak po výmene za ten Asus router mi to bežalo 5 dní bez problémov (pokiaľ nevymenili kábel, teraz to odsledujem znova od nuly koľko to vydrží lebo som reštartoval router). Aktuálne mám nastavený 10Mbit profil ktorý mi nastavil technik keď bol u mňa a SNR mám s novým káblom 8,5-9dB. Pred výmenou kábla to bolo 9-10dB. Budem to sledovať a uvidím ale zatiaľ vidím najväčšiu zmenu k dobru vďaka novému routru od Asusu.
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Kaper
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » St 15. Mar, 2017, 08:48

:facepalm: XY krát... SNR sa mení v závislosti od zarušrnia, v skratke, vo večerných hodinách je menšie. Je to uplne ok.

matuskorv
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: Po 16. Júl, 2012, 17:19
Bydlisko: Rožňava

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa matuskorv » St 15. Mar, 2017, 09:51

ukáž tie hodnoty linky...

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » St 15. Mar, 2017, 11:27

No nemám to lepšie ani cez deň takže po výmene kábla je tu zhoršenie SNR o cca 1dB. No čo už...budem to sledovať. :OO=

EDIT: Mal som práve taký menší výpadok cca pol minúty ale tak chytilo sa to samé naspäť. Neviem čo to malo znamenať ale pridávam logy, možno tam niekto niečo uvidí. Ja dúfam že len niečo v telekome skúšali...

Obrázokimg upload
Obrázokfree upload image
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Št 16. Mar, 2017, 11:30

U mňa to bude asi nekonečný príbeh toto. Pred pol hodinou linka opäť padla ale teraz tak že to neviem rozbehnúť ani po reštartoch. Volal som do telekomu a ani po reštarte portu sa to nechytilo tak to predali technikovi a ten to bude riešiť lebo to bude asi niečo vážnejšie. Podľa logfile v routry to padlo aj cca o 1 v noci ale Asus router sa chytil zatiaľ stále sám naspäť bez môjho zásahu až do dnešného rána. Cez telefón mi povedal že tam akurát vidí že môj router nie je zosynchronizovaný s nastavením linky čo môže byť spôsobené nejakým problémom v kábli. No som zvedavý čo to nakoniec bude. Inak ma ešte informovali že od júna by mala naša lokalita prejsť na VDSL 80Mbit tak som zvedavý :-).
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Po 20. Mar, 2017, 16:40

Ahojte, mám opäť problém ale tento krát je asi "chytený" router (ASUS). Po tom čo nám vymenili kábel to fungovalo normálne cca 1-2 dni a potom zrazu z nevysvetliteľných dôvodov som spozoroval na routry po ďalšom páde akoby zase zmenený profil linky. Volal som teda do Telekomu a dnes bol u mňa už aj technik a nameral zaujímavé hodnoty. Keď odpojil kábel z modemu (ASUS) tak nameral maximálnu priepustnosť linky cca 15 000 kb/s. Keď to meral so zapojeným routrom tak nameral cca 12 400 kb/s ako mám aj na screene. Vie mi niekto povedať čo sa mohlo stať? Router je podľa vás na reklamáciu? Takto môžem na VDSL zabudnúť ak router viac ako tých 12 400kb/s nepustí. Aj SNR padlo o dosť nižšie. Pri tomto aktuálnom profile som mal s ASUSom zo začiatku okolo 15-16dB. Factory reset som skúšal a nepomohlo. Ešte chcem skúsiť preinštalovať FW aj keď mám aktuálny. Ja mám fakt šťastie... :facepalm:
Obrázokfree image hosting
Naposledy upravil/-a Hardy v Po 20. Mar, 2017, 17:46, upravené celkom 1 krát.
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR

Kaper
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 170
Dátum registrácie: Po 09. Nov, 2015, 15:31

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Kaper » Po 20. Mar, 2017, 17:14

Nie každý router a jeho chipset v ňom dokáže komunikovať s danou linkou u na rovnakej rýchlosti. /Iný chipset v routery/Iný chip na DSLAME - broadcom, lantiq atď. Tj router 1 ti môze ukazovať max speed 12 000kbps a router 2 ti moze ukazovat 20 000kbps. TO nemeni nič na tom, že by mal byť router vadný atp. Je to úplne normálne.

+ v Asusoch sa dá nastaviť offset SNR margin a iné zaujímavé veci, skús si prosím Ťa najskôr preštudovať ten router, keď už si zato dal skoro 200€ ...
a + celkovo niečo o technológii DSL a VDSL. VDSL sa dáva na vzdialenosť cca 800m od DSLAMU aspoň tu na SK, teoretický dosah VDSL je samozrejme trošku väčší. Parametre linky máš úplne v pohode.

Aby si bol v obraze, ROUTER ti nemení profil linky, resp. aby sme správne chápali, nie profil na DSLAME. to že ti bude ukazovať iné hodnoty DATA rate a MAX rate je možné vďaka SNR offsetu.

/inak by ma zaujímalo ako ten technik meral tú rýchlosť keď bol rj11 port strčený do modemu/routeru? Čo si tam dal "rodzvojku" ? :hysterical:

Užívateľov profilový obrázok
Hardy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 188
Dátum registrácie: Ne 11. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Malacky

Re: TP-LINK W8961NB - nepriradí IP, nehlási sa do siete

Príspevokod užívateľa Hardy » Po 20. Mar, 2017, 17:38

Ale ako mi vysvetlíš že zo začiatku čo bol ASUS router zapojený tak ukazoval normálne max. priepustnosť siete 15 000kb/s cca ako to aj nameral technik a zrazu po pár dňoch to padlo na tú hodnotu ktorú som písal cca 12 400kb/s? Ešte mi aj skúšal nahodiť profil 15Mbit/s (redukovaný na 13Mbit lebo plných 15Mbit u nás nie je šanca). A hádaj čo, router sa ani nezosynchronizoval lebo jednoducho nemá tú priepusnosť aby sa dokázal pripojiť. Tak sme len tak medzi sebou prehodili môj starý TP link ktorý ešte mám a ten bez problémov hneď nabehol aj s profilom 13Mbit a SNR dával nejakých 6.3dB čiže všetko šľapalo akurát že sme boli úplne na začiatku keď som začal vôbec riešiť problémy s internetom. Potom ešte skúsil 10Mbit profil ktorý nastavoval jeho kolega pred týždňom a ktorý mi aj pár dni fungoval na tom ASUSe a hádaj čo, ASUS to už nerozchodil a TP Link zase v pohode áno. Potom to teda prestavil na 8Mbit a to už aj ten ASUS rozchodil. A čo sa týka toho merania s dsl káblom v routri tak to robil cez nejakú aplikáciu čo mal v telefóne ale detaily neviem. Vyhodilo mu to tam všetky možné parametre linky. Proste vyzerá to tak že ASUS sa nejak dojebabral... :wallbash:
PSU: Fortron SAGA 450W / MB: ASUS M2N-MX / CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.10Ghz) / GPU: SAPPHIRE HD 3650 256MB DDR3 (725/800@891/1080) / RAM: A-Data 3x1GB 667Mhz DDR2 CL5 / HDD: Seagate Barracuda 250GB / Monitor: LG 19" LCD / OS: Windows Vista Home Premium 32bit

NB - ASUS M51TR


Návrat na "Siete"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný