Ja len ze aj clovek ktory jazdil na automate hodinu a tempomat nikdy nemal take veci postrada a rad by ich mal 
Ja len ze aj clovek ktory jazdil na automate hodinu a tempomat nikdy nemal take veci postrada a rad by ich mal 

prvykrat sa asi len tak bezcielne vozim mestom a uzivam si to , fakt som prekvapeny v jazde v Z4 oproti S4 -presnost riadenia, stabilita, a pod ... uz pokukujem po jednych elektronoch "http://www.autobazar.eu/sk/bmw-bbs-id2528344.html" ,len premyslam ci koli dvom mesiacom sa mi to oplati teraz riesit este 

Snake píše:Naučiť dnešné decká niečo ako prah brdzenia či dávkovanie brdznej sily je dnes nereálne, zabudni, poznám X ľudí ktorí si myslia že keď majú ESP, tak sa im nič nestane, holt túto zimu na to podaktorí doplatili, a preto tieto sračky vypínam vždy keď sadnem do auta ktoré to má.
nastastie moj cvirik ma len abs a nic ine 

xH4wk píše:Keby ste si mali kupovať nové auto, bolo by s
automatickou prevodovkou jednoznacne, kto nevyskusal na dlhsiu dobu, nepochopi

nechcem.

SAJBAMA píše:V F 430 je automatizovaný manuál, amt, Ferrari to volá F1, je to v princípe ako dsg ale má len jednu "spojku" nie dve. Ak autu nakladáš a vytáčaš ho tak tie upshifty sú neskutočné, v meste je však strašný bez otáčok je pomalý, trhajúci, na kopčekoch ak zastavíš tak roluješ hore dole atď. Nič nemení na tom aký má 430-ka parádny zvuk pri medziplynoch, a tie upshifty a tá ich razancia to dáva človeku pocit ako keby bol pilot F1
Ale zasa, v meste to auto slo na moje prekvapenie super. Problem su vyjazdene kolaje a siroky zazvor auta - auto vkuse tahalo doprava dolava a bolo velmi narocne drzat auto rovno, povedal by som ze mi dalo dost namahy na ceste ktora mala kolaje ist rovno uz pri 60tke. A co sa tyka prevodovky - dsg som nesoferoval, neviem porovnat, radit to radilo rychlo to urcite, ale co sa mi pacilo bol rozsah prevodovky. V meste som siel sa rozbehnut, a pri 50tke auto slo na 6sty stupen, Uplne v pohode, ziadne skakanie auta, proste normalne malo aj dobry tah. Teda rozsah 6stky je od 45 do 340. A ked som podradil do 5 mal som pocit ze motor predbehne auto, takisto taky pocit ako ked mam v svojom 1,4 benzine, ked idem 30 a dam dvojku a ono to chcelo trojku. A taky pocit ma clovek v tom aute pomaly na kazdom stupni ked auto podradi, ale je mozno 3x silnejsi ako v mojom aute, no pravda je taka ze tomu auto ta rychlost maximalne sedi, len clovek ma pocit ze by tam hodil o 3-4stupne dalej. Proste, nieje to auto urcene na 50tku, ak sa clovek rozbehne od 0 tak radi krasne plynuje mozno nad 210 tam hodi 6stku, Ale ked ide clovek pomaly po meste, radi to rovnako a 6stka je tam pri 45km rychlosti. Zaujimalo by ma ako funguje DSG, ale pochybujem ze podobne, to bude asi motorom aj sprevodovanim, asi nieje vela aut ktore na 6stom stupni vedia ist rozsah 45 az 340 s tym ze auto ma stale tah.
ten motor ta nuti prekracovat rychlost?felipe25 píše:pojdem sa previezt do mesta na nejakom 1,8turbo benzine, alebo mimo mesta a domov mi pride 5-6 oznameni nie?

. o 10 rokov a s inym rozpoctom bude pohlad asi iny u 90% "respondentov"

icefire píše:1.8T? Samozrejme, ze ano. Teda tak nie v meste, ale mimo mesta ovela viac

felipe25 píše:...asi nieje vela aut ktore na 6stom stupni vedia ist rozsah 45 az 340 s tym ze auto ma stale tah.

zoom píše:Automat do dnesnych lacnejsich aut nestoji 2-3 tisic €. A aj kebyze ano, ten pridany komfort za to stoji. Aby sme netliachali do vzduchu, ako zastanci manualov, podme sa pozriet konkretne priklady:
1) Chevrolet Cruze -- automat stoji 1200,- € navyse (cennik, rozdiel medzi MT/AT vo verziach LT Plus a LTZ)
2) Hyundai ix20 -- automat stoji 1000,- € navyse (cennik)
3) Hyundai i40 -- automat stoji 1800,- € navyse (cennik, vratane sekvencneho radenia packami pod volantom; ten co tu pisal, ako ma radsej manual, lebo rozkazuje vozidlu sa moze citit ako Fitipaldi)
4) Skoda Citigo -- automat stoji 700,- € navyse (cennik, pre postihnutych ludi, co by si toto kupili)
---.
lebo nemoze a uz nedodrzal idealne radenie..
Späť na Automobily a dopravná diskusia
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia