Najnovšie témy

 Aku verziu Intel i5 s1150 procaku?
 I/K: VGA výkonnostne okolo GF 8600GTS do 20€
 P: Patriot FUEL+ 9000mAh
 I/K: DVD napaľovačku
 P: Iphone 5S 32GB GOLD
 P: SilverStone RV05 - najmensi Raven (ATX)
 Problem Gigabyte 990XA UD3
 Neznamy "film"na chladici chipsetu na uplne novej MSI doske?
 P:Notebook Asus F5RL - Pentium Dual Core, 2GB, 160GBHDD
 Externy HDD, 2,5*
 P: MB Gigabyte P61A-D3 s1155
 Kupa CPU+MB+RAM

Ako naladit satelit?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Sob 10. Okt, 2009, 09:48

Zdravim,
mam mensi problemik. Mam doma novy otocny satelitny system Humax, kupil som tam Skylink (zakladny balik SVK stanic), natocil satelit horko tazko na Astra 1 a naladil vsetky stanice po mensom dumani (naozaj o dost zlozitejsi system ako predchadzajuci satelit).

A teraz otazka:
Skylink ma v prospekte uvedene u kazdej stanice aky ma kmitocet (MHz), polarizaciu, FEC a prenosovu rychlost. Ja chcem naladit ale aj ine stanice na satelite Astra a zial neviem nikde najst tieto udaje pre ne. Je nejaka centralna databaza s tymito udajmi?

A druha otazka:
ako naladim druzicu Astra 2? Neviem prist na to, kedy je satelit na nu otoceny, nakolko sa neda inac nez manualne vyhladat. Je to na W alebo E od Astra 1 pri ladeni?

Ak poznate aj nejake forum na riesenie takychto veci, bol by som povdacny. :-)
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava


Reklama

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod MaxMan v Sob 10. Okt, 2009, 09:54

Chod na http://www.parabola.cz a tam najdes vsetko co hladas.
K tym naladeniam inych kanalov: treba ti preskenovat v prijimaci cely satelit - nemam Humax, tak neviem presny nazov, ale malo by to byt nieco ako hladanie satelitov ci tak nejak.
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1347
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Sob 10. Okt, 2009, 10:02

no to som spravil, ale automatika nenasla absolutne nic :? s manualom som si podla nastaveni nasiel vsetky kanale sam a vybral iba tie co som chcel

inac dakujem za tip, potebujem helpnut najme s naladenim toho dalsieho satelitu
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod MaxMan v Sob 10. Okt, 2009, 10:30

Aby si naladil dalsi satelit na inej pozicii, tak musis mat bud motor alebo viac konvertorov na parabole (kazdy pre inu poziciu). Nenapisal si ktoru Astru2 chces (su A,B,C a D) a C je inde ako dalsie 3.

Ak mas motor, tak musis najskor nastavit ten, podla navodu k nemu. Vacsinou si nastavis parabolu napr. na 23,5E (SkyLink) a tomu bodu priradis 0 na motore (tym zarovnas motor) a cez USALS prip. GOTO prikazy zo satelitu si motor natoci spravnu poziciu. Ale toto vsetko je v manuale k motoru a k satelitnemu prijimacu.
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1347
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Sob 10. Okt, 2009, 10:49

mam motor, ale mam manual len k Humaxu (CRCI-5500 model)

uz som naladil Astra 23,5 stupnov (Astra 1E) a naladil stanice stadialto na tuto druzicu http://www.satcentrum.sk/druzice/ , a to konkretne http://www.satcentrum.sk/druzice/tv_r.p ... &code=0235

zial neviem zameriat ine satelity, toto mam na moznost v nastaveni anteny (ovplyvnuje aj motor):
Ostatne nastavenie anteny : 1 az 32 - toto su profily na nastavenie natacania na jednotlive druzice
Nazov satelitu: mam tu nazov satelitu, ktory je priradeny k profilu
LNB frekvence: Univerzalni alebo cisla
22 Khz signal: sedy,da sa dat umoznen iba v pripade, ze LNB frekvencia je cislo
Spinacie napetie 0/12 V: umoznen, neumoznen
Vstup DiSEqC: sedy, da sa dat umoznen iba v pripade, ak je spinacie napatie aktivovane
Otocny system: umoznen

co sa tyka motoru, mam tam moznosti:
Otocny system: mod uzivatelsky - vtedy krokuje otacanie zapad 1W vychod 1W az po 10W alebo mod DiSEqC: vtedy toci bud na vychod alebo zapad, kym ho nezastavim
0-lovy bod som nastavil na Astra 1E

teraz sa snazim chytit Astru 19,2 E, neviem vsak, ci mam tocit na zapad alebo vychod, Astra 1E bolo 23,5 E, cize asi budem tocit na zapad, nie ?
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod MaxMan v Sob 10. Okt, 2009, 11:25

A v navode od Humaxu nie je zmienka ako nastavit motor? Ja som mal motor uz davno, tak si presne nepamatam nastavenia. Ale urcite treba nastavit motor v satelite na 0 (u teba 23,5E) a zapnut bud USALS alebo DISEQc, aby spolupracoval motor. Precitaj navod od satelitu a niekde musi byt zmienka aj o motore.
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1347
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Sob 10. Okt, 2009, 12:10

diky za snahu, pozrel som poriadne do manualu, nastastie v motore bol pozicioner a tak som manualne nasiel Astru druhu, sice bolo par problemov s ulozenim, ale uz to ide

konecne :dance:
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod MaxMan v Sob 10. Okt, 2009, 18:33

No vidis. Ani to nebolelo :D Zaklad je pozret do manualu, ked to nejde. Uzivaj si teda sledovanie TV.
NEW PC: 1st - CPU: AMD Athlon II X2 250+ | MB: K9AG Neo2-Digital | RAM: 4x1GB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon HD3850 256MB | HDD: 640GB + 1TB WD Green | DVD: LG H58N | SOUND: Audigy 2 Value | REPRO: Creative Inspire P5800 | MONITOR: 22" Samsung 226BW | PSU: 450W| PRINTER: Canon LBP-3010
2nd - DreamBOX 800 HD + 1TB eSATA
3rd - CPU: AMD Sempron 64 3400+ AM2 | MB: K9MM-V | RAM: 512MB+256MB GoodRAM | GPU: ATI Sapphire Radeon 9200SE 128MB | HDD: 160GB WD | DVD: LG 4163B | SkyStar 2 ... a ďalšie tu neuvedené PC
Obrázok užívateľa
MaxMan
Redaktor
Redaktor
 
Príspevky: 1347
Registrovaný: Pon 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Sob 10. Okt, 2009, 20:10

Njn, manual. Az na to, ze 3/4 veci som si musel domysliet, fakt odflakany manual xP Uz mam chytene 4 druzice, este takych 10 a budem spokojny.
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod pepe-flash v Ned 11. Okt, 2009, 15:12

Kompletný prehlad satelitov a staníc nájdeš tu: http://www.lyngsat.com
toshiba satellite A200 / DM500 + DM7000 + DM800 + toroid T90 + Openbox SF-30
Obrázok užívateľa
pepe-flash
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 527
Registrovaný: Sob 04. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod scpeter1 v Ned 11. Okt, 2009, 17:32

naco ti je tolko druzic?Ved to v zivote nebudes potrebovat a ani pozerat........... ;)
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,HP Pavilion dv5-1230ec.....AZ BOX Premium HD E2 RSI 0.3,HTC One 32GB,4.4.4@2,1GHz CyanogenMod, Samsung PS50A457.....UPC Fiber Power 100/8
Obrázok užívateľa
scpeter1
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1626
Registrovaný: Ned 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod icefire v Ned 11. Okt, 2009, 19:15

ale budem :) na kazdej druzici mam jeden-dva oblubene programy, ktore bezne pozeram a su moje oblubene :-)
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 1xNoctua - Sidewinder + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k

Obrázok užívateľa
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 6573
Registrovaný: Sob 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod hooki v Sob 03. Apr, 2010, 12:47

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako mám naladiť reciever Strong SRT 6502, nastavenia antény.
hooki
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Sob 03. Apr, 2010, 12:45

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod pepe-flash v Sob 03. Apr, 2010, 16:36

Čo chceš pozerať ?
toshiba satellite A200 / DM500 + DM7000 + DM800 + toroid T90 + Openbox SF-30
Obrázok užívateľa
pepe-flash
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 527
Registrovaný: Sob 04. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Ako naladit satelit?

Poslaťod Bird v Sob 03. Apr, 2010, 17:06

hooki píše:Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako mám naladiť reciever Strong SRT 6502, nastavenia antény.

najprv skus pozriet manual :rtfm: :)
MB Gigabyte P35-DS3 CPU Core 2 Quad Q9550@3,4GHz CPU Cooler Scythe Shuriken RAM Kingston HyperX Limited editon 2x2 GB DDR2 1066MHz VGA Radeon HD7770 HDD1.Samsung SpinPoint F3 500GB 2. WD Caviar Green 1TB LCD Philips 200WS 20" (1680x1050) PSU Corsair CX400 Case Gigabyte iSolo 210 OS Windows 8.1 + Debian Jessie
NTB Lenovo Thinkpad L440 Win 8.1 Pro Smartphone iPhone 5 16gb
Obrázok užívateľa
Bird
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1189
Registrovaný: Sob 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)


Späť na Debata o všetkom

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť