Ako naladit satelit?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » So 10. Okt, 2009, 09:48

Zdravim,
mam mensi problemik. Mam doma novy otocny satelitny system Humax, kupil som tam Skylink (zakladny balik SVK stanic), natocil satelit horko tazko na Astra 1 a naladil vsetky stanice po mensom dumani (naozaj o dost zlozitejsi system ako predchadzajuci satelit).

A teraz otazka:
Skylink ma v prospekte uvedene u kazdej stanice aky ma kmitocet (MHz), polarizaciu, FEC a prenosovu rychlost. Ja chcem naladit ale aj ine stanice na satelite Astra a zial neviem nikde najst tieto udaje pre ne. Je nejaka centralna databaza s tymito udajmi?

A druha otazka:
ako naladim druzicu Astra 2? Neviem prist na to, kedy je satelit na nu otoceny, nakolko sa neda inac nez manualne vyhladat. Je to na W alebo E od Astra 1 pri ladeni?

Ak poznate aj nejake forum na riesenie takychto veci, bol by som povdacny. :-)
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa MaxMan » So 10. Okt, 2009, 09:54

Chod na http://www.parabola.cz a tam najdes vsetko co hladas.
K tym naladeniam inych kanalov: treba ti preskenovat v prijimaci cely satelit - nemam Humax, tak neviem presny nazov, ale malo by to byt nieco ako hladanie satelitov ci tak nejak.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » So 10. Okt, 2009, 10:02

no to som spravil, ale automatika nenasla absolutne nic :? s manualom som si podla nastaveni nasiel vsetky kanale sam a vybral iba tie co som chcel

inac dakujem za tip, potebujem helpnut najme s naladenim toho dalsieho satelitu
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa MaxMan » So 10. Okt, 2009, 10:30

Aby si naladil dalsi satelit na inej pozicii, tak musis mat bud motor alebo viac konvertorov na parabole (kazdy pre inu poziciu). Nenapisal si ktoru Astru2 chces (su A,B,C a D) a C je inde ako dalsie 3.

Ak mas motor, tak musis najskor nastavit ten, podla navodu k nemu. Vacsinou si nastavis parabolu napr. na 23,5E (SkyLink) a tomu bodu priradis 0 na motore (tym zarovnas motor) a cez USALS prip. GOTO prikazy zo satelitu si motor natoci spravnu poziciu. Ale toto vsetko je v manuale k motoru a k satelitnemu prijimacu.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » So 10. Okt, 2009, 10:49

mam motor, ale mam manual len k Humaxu (CRCI-5500 model)

uz som naladil Astra 23,5 stupnov (Astra 1E) a naladil stanice stadialto na tuto druzicu http://www.satcentrum.sk/druzice/ , a to konkretne http://www.satcentrum.sk/druzice/tv_r.p ... &code=0235

zial neviem zameriat ine satelity, toto mam na moznost v nastaveni anteny (ovplyvnuje aj motor):
Ostatne nastavenie anteny : 1 az 32 - toto su profily na nastavenie natacania na jednotlive druzice
Nazov satelitu: mam tu nazov satelitu, ktory je priradeny k profilu
LNB frekvence: Univerzalni alebo cisla
22 Khz signal: sedy,da sa dat umoznen iba v pripade, ze LNB frekvencia je cislo
Spinacie napetie 0/12 V: umoznen, neumoznen
Vstup DiSEqC: sedy, da sa dat umoznen iba v pripade, ak je spinacie napatie aktivovane
Otocny system: umoznen

co sa tyka motoru, mam tam moznosti:
Otocny system: mod uzivatelsky - vtedy krokuje otacanie zapad 1W vychod 1W az po 10W alebo mod DiSEqC: vtedy toci bud na vychod alebo zapad, kym ho nezastavim
0-lovy bod som nastavil na Astra 1E

teraz sa snazim chytit Astru 19,2 E, neviem vsak, ci mam tocit na zapad alebo vychod, Astra 1E bolo 23,5 E, cize asi budem tocit na zapad, nie ?
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa MaxMan » So 10. Okt, 2009, 11:25

A v navode od Humaxu nie je zmienka ako nastavit motor? Ja som mal motor uz davno, tak si presne nepamatam nastavenia. Ale urcite treba nastavit motor v satelite na 0 (u teba 23,5E) a zapnut bud USALS alebo DISEQc, aby spolupracoval motor. Precitaj navod od satelitu a niekde musi byt zmienka aj o motore.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » So 10. Okt, 2009, 12:10

diky za snahu, pozrel som poriadne do manualu, nastastie v motore bol pozicioner a tak som manualne nasiel Astru druhu, sice bolo par problemov s ulozenim, ale uz to ide

konecne :dance:
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa MaxMan » So 10. Okt, 2009, 18:33

No vidis. Ani to nebolelo :D Zaklad je pozret do manualu, ked to nejde. Uzivaj si teda sledovanie TV.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » So 10. Okt, 2009, 20:10

Njn, manual. Az na to, ze 3/4 veci som si musel domysliet, fakt odflakany manual xP Uz mam chytene 4 druzice, este takych 10 a budem spokojny.
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


Užívateľov profilový obrázok
pepe-flash
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 527
Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa pepe-flash » Ne 11. Okt, 2009, 15:12

Kompletný prehlad satelitov a staníc nájdeš tu: http://www.lyngsat.com
toshiba satellite A200 / DM500 + DM7000 + DM800 + toroid T90 + Openbox SF-30

Užívateľov profilový obrázok
scpeter1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava,Lincianska

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa scpeter1 » Ne 11. Okt, 2009, 17:32

naco ti je tolko druzic?Ved to v zivote nebudes potrebovat a ani pozerat........... ;)
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,HP Pavilion dv5-1230ec.....AZ BOX Premium HD E2 RSI 0.3,HDBox XBMC Android,Cryptobox 65oHD,Sony Experia Z3 rooted,uleFone BT2, Sharp 60LE652.....UPC Fiber Power 130/10,Xiaomi MiPAD 64GB White,Xtreamer Ultra2

Užívateľov profilový obrázok
icefire
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6927
Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Bydlisko: Bratislava

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa icefire » Ne 11. Okt, 2009, 19:15

ale budem :) na kazdej druzici mam jeden-dva oblubene programy, ktore bezne pozeram a su moje oblubene :-)
Spoiler: ukázať

i5-2500K + Noctua NH-D14 @ MSI Z68A-GD80 - Samsung SSD 830 256GB @ Win8.1 64 PRO (legal) + WD RED 3TB - ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 + LG IPS235P - Kingstone Hyper 8GB - Corsair RM650 - Fractal Define R3 + 3xNoctua - Logitech Proteus Core + Ozone Exposure - SteelSeries 6Gv2 - Xonar DX + Fatal1ty/AKG K99 + Behringer MS16 - 2x Xbox 360 Wireless controller - Philips 32PFL5007k


hooki
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: So 03. Apr, 2010, 12:45

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa hooki » So 03. Apr, 2010, 12:47

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako mám naladiť reciever Strong SRT 6502, nastavenia antény.

Užívateľov profilový obrázok
pepe-flash
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 527
Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa pepe-flash » So 03. Apr, 2010, 16:36

Čo chceš pozerať ?
toshiba satellite A200 / DM500 + DM7000 + DM800 + toroid T90 + Openbox SF-30

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1977
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)

Re: Ako naladit satelit?

Príspevokod užívateľa Bird » So 03. Apr, 2010, 17:06

hooki napísal:Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, ako mám naladiť reciever Strong SRT 6502, nastavenia antény.

najprv skus pozriet manual :rtfm: :)
MB Gigabyte B85N Phoenix CPU i5 4590 + Noctua NH-L12 RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB VGA GTX 760 SSD Crucial MX100 256GB HDD Segate 500+3000GB PSU Cooler Master G450M Case Cooler Master Elite 130 LCD Philips 200WS 20" (1680x1050) OS Windows 10
NTB Lenovo Thinkpad L440 Windows 10 Pro + Intel 520 180GB Smartphone OnePlus X


Návrat na "Debata o všetkom"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný